Remarkable review of Blueberry Pie by Luc Meert of Rootstime in Belgium

Remarkable review of Blueberry Pie by Luc Meert of Rootstime in Belgium - an update from Simon Campbell

A fabulous review by Luc Meert of Rootstime.be in Belgium.

Thank you so much for your support!!!


Wat een schitterend album is deze “Blueberry Pie” van de Starlite Campbell Band ! de naam van de band zal u niet bekend in de oren klinken, logisch want het is hun debuutalbum. Maar de leden zelf zijn ervaren muzikanten die bulken van talent. Zo is frontvrouw Suzy Starlite een fantastische bassiste die samen met de, ook al uitstekende, gitarist Simon Campbell alle nummers schreef. Die laatste is trouwens haar echtgenoot maar dit geheel terzijde. Simon heeft een bijzonder soulvolle, aangename stem , in 2011 werd hij trouwens genomineerd als beste zanger op de Britse Blues Awards en dit naar aanleiding van zijn solo plaat “Thirtysix”. Zij worden omringd door drummer Steve Gibson (Buzzcocks, Van Morrison, Jack Bruce), 2X British Blues Award winnaar toetsenist, Jonny Henderson en de ervaren Spaanse harmonica meester, Danny Boy Sánchez. Die samenwerking, of samenstelling zo u wilt, resulteert in een bijzonder sterke, gevarieerde plaat met elf zelfgepende songs zoals aangehaald.

De aanstekelijke opener “Walking Out The Door” roept bij ons direct herinneringen op aan het geweldige Cream van een halve eeuw terug en wat een briljante gitaarsolo herbergt deze song ! Minder enthousiast waren we over het geforceerde einde van het nummer, dit had beter verdiend of, beter nog, de song had nog wat minuten langer mogen duren. Soit, je voelt direct aan dat dit een plaat is die je gaat gaan koesteren. We blijven nog wat in diezelfde, schitterende, muzikale sfeer van de jaren zestig met het melancholische “I Need A Light” waar Henderson nergens minder dan briljant is op de toetsen maar, nogmaals, de hele band is in uitstekende doen.

Het muzikale duel tussen Henderson’s toetsenwerk en Campbell’s grootse snarenspel is weergaloos op het stevige “You’re So Good For Me”. Beiden kunnen naar believen uithalen dank zij de stevige fundering die de ritme sectie met de fantastische Suzy op bas en de meesterlijke Steve Gibson op drums wist neer te zetten! Dat de band ook overweg kan met tragere bluesballades en er steeds de nodige aandacht geschonken werd aan prima teksten is een gegeven dat we ook al toejuichen, “Cry Over You” is daar het pakkende voorbeeld van. De inlevende stem van Simon is de perfecte soulmate van zijn beklijvend gitaarspel op deze heerlijke song maar evenzeer weet het titelnummer te imponeren.

Deze folky akoestische track kent schitterend harmonieus samenzang van het echtpaar en lichte slide kruiding. Eén zeldzame keer neemt Suzy de vocalen alleen voor haar rekening en dat doet ze met glans op “Guilty” waar ze ook al weet te imponeren met de stevige baslijn die ze neerzet. Variatie trouwens genoeg te vinden op deze release. Een ruig rocknummer “Empire”, wat een schitterende song is dit toch, een licht jazzy gekruid, boeiend, instrumentaal nummer: “Shimmy” of een aanstekelijk , naar Chicago blues neigende song als “Say What You Want”, je kan het hier allemaal aantreffen en allen van een zelfde hoogstaand niveau. Op laatst geciteerde krijgen we trouwens ook nog fantastisch werk te horen van Danny Boy Sanchez op de bluesharp.

De afsluiter, “Thrill You” is een fraai eerbetoon aan B.B. King, niet in het minst door de naar hem verwijzende gitaarlicks die Campbell uit zijn snaren weet te toveren. Dit debuutalbum dat volledig onder eigen beheer werd uitgebracht en geproduceerd, werd opgenomen in de eigen studio Supertone Records in Valencia, Spanje. Het is een absolute voltreffer geworden dat wij u zéér warm aanbevelen.

Luc Meert, January 26, 2017